Sabtu, 11 Oktober 2008

masalah spyware dan regrun 5

mengalami masalah seperti ini?secara amnya, ia didatangi dari email dan apabila anda membuka fail attachment atau e-card dari seseorang yang anda tidak pasti. setelah itu, anda menyedari bahawa PC anda telah diserang spyware.

amat bahaya jika anda membuka fail dari penghantar email yang anda tidak kenali. sila ambil nota!

terdapat beberapa aplikasi spyware dapat membantu. tetapi kebanyakannya spyware tersebut akan menasihati anda untuk menggunakan aplikasi yang dicadangkan. sebenarnya memang itulah fungsi spyware.

bacteria pernah mengalami masalah ini terhadap user. hampir keseluruhan aplikasi spyware percuma sukar untuk membuang spyware ini. namun, dengan menggunkan aplikasi RegRun 5, bacteria dpt mennyelesaikan masalah. Ianya tidaklah percuma. walaupun bergitu RegRun 5 memberikan pengguna 30 hari tempoh percubaan.saiznya kecil, tetapi proses runnya amat berat sehingga menyebabkan PC anda terasa lembab pada startup kerana ia menjalankan scanning pada ketika itu.

terdapat pelbagai pilihan didalam aplikasi ini. Bacteria hanya menggunakan option di startup dan menekan butang clean boot. ikuti arahan seterusnya kemudian restart. anda akan mendapati pada startup seterusnya spyware ini akan hilang.

seterusnya anda perlu meng-update antivirus definition dan run scan bagi memastikan sisa-sisa virus lenyap dari PC anda.

untuk meng-download Regrun 5, klik disini.

komen bacteria: Tidak semua virus spyware dapat dinyahkan oleh Regrun 5. Format OS adalah jalan paling terakhir. :D

Tiada ulasan: